HockeyNews
PLUS

Rögles nyförvärv: ”Jag är här för att göra det tränarna säger till mig”

(14755) Brady Ferguson
Bildbyrån

Publicerad: 5 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Målbombaren från ECHL är på plats i Ängelholm. Nu ska Brady Ferguson leverera på svensk mark.
– Det svåraste blir farten och den stora isen, men det kommer förhoppningsvis vara en kort process för mig att komma in i det, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Rögle är återsamlat, det innebär att samtliga nyförvärv är på plats. Amerikanen Brady Ferguson är redan glad över sitt nya lag och sin nya hemstad. 


– Det är fantastiskt att vara här. Det är ett vackert land och jag gillar att vara här. Jag ser fram emot att säsongen ska kicka igång, säger han när HockeyNews.se fick en pratstund med honom efter måndagens officiella ispremiär. 


Brady Ferguson har de senaste säsongerna tillhört Toronto Maple Leafs organisation, men mestadels av tiden har han fått tillbringa i farmarlagets farmarlag Newfoundland Growlers. Där har han varit en producerande spelare som öst in poäng i två säsonger. 


När han för några månader sedan fick ett samtal från Sverige tog det inte lång tid innan han bestämde sig för att det var hit han ville. 


– Chris och Cam ringde ganska tidigt en vanlig veckodag och när de berättade om laget och staden och faciliteterna som fanns här så var det inget att tveka på. Jag sökte upp lite information om laget och staden och sen var det bara att tacka ja. Det var ingen utdragen process, säger han. 


Som jag förstått har Chris (Abbott) haft koll på dig i några år nu.


– Ja, han berättade att han haft koll på mig i några år. Det är coolt att de har investerat tid och pengar på att kolla på mig. De har uppenbarligen kollat på mig i ECHL-mästerskapet. 


Foto: Bildbyrån

När man tittar på Brady Fergusons statistik från de senaste säsongerna är målkolumnen alltid välfylld. Den gångna säsongen blev det 24 mål och 39 assist på 63 matcher, året dessförinnan 30 mål och 28 assist på 49 matcher. 


Men var kommer egentligen det där målsinnet ifrån?


– Personligen gillar jag inte att prata om mig själv, men uppenbarligen är det många som uppmärksammat att mitt skott är unikt. Det är någonting jag jobbat hårt med under hela min karriär. Jag hoppas få nytta av det här också. 


Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?


– Jag gillar att kalla mig själv en tvåvägscenter, som bidrar i båda riktningarna. Jag kan göra en hel del poäng, jag kan spela powerplay. Ja, jag är här för att göra det tränarna säger till mig. 


SHL är en bättre liga än ECHL. Hur ska du anpassa dig till en ny nivå?


– Jag har ett väldigt högt hockey-iq, vad jag fått berättat för mig, så just den biten tror jag inte blir så svår att anpassa mig till. Det svåraste blir farten och den stora isen, men det kommer förhoppningsvis vara en kort process för mig att komma in i det. Jag vill bli bättre och bättre för varje match. 


Har du kollat mycket SHL-hockey?


– Det är alltid på i bakgrunden på TV:n där borta, så jag har sett en hel del. När jag bestämde mig för att skriva på satt jag och kollade flertalet matcher för att sätta mig in i ligan och laget. Jag ser fram emot att få spela inför fansen här inne, det verkar vara helt sjukt. 


Tror du att ditt spel passar på stor rink?


– Jag har ju inte spelat på stor rink än, men jag kan tänka mig att jag blir en bättre spelare med mer tid. Det borde kunna hjälpa mig. 


Under karriären har han mestadels spelat center, men även forward. Vilken position han får i Rögle är ännu inte bestämt. 


– Idag (läs igår) var jag center mellan Taylor (Matson) och Nils (Höglander). Men jag tar det dag för dag och ska jobba hårt för att ta en plats i laget, oavsett om det är som center eller forward.


Hur är du utanför isen?


– Jag är en människa som är lätt att ha och göra med. Jag gillar att göra utflykter och det verkar det finnas gott om här. Det kommer nog gå bra att anpassa sig till Sverige, säger han med ett leende. 


Vad är målet med karriären?


– Jag vill inte titta för långt fram. Jag är här i Rögle nu och fokuserar på att vinna här. Det är klart att jag också har drömmen om att spela i NHL, men jag är samtidigt också glad för att jag får möjligheten att vara ett hockeyproffs.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!